Potential turistic

Pe teritoriul comunei Cornăţelu , în partea de sud – vest există o rezervaţie naturală de 4 stele cu profil cinegetic (mistreţ, cerb, căprior, fazan, iepure). In cadrul rezervaţiei sau lângă aceasta, într-un cadru pitoresc deosebit, se poate amenaja un parc turistic sau un sat de vacanţă, zona fiind traversată şi de pârâul Ilfov.

În această rezervaţie pe lângă specificul de vânătoare şi ocrotire a  faunei existente , se pot admira exemplare de diferite specii de stejar seculari , care fac parte din vechii codri ai Vlăsiei.

In zona acestei rezervaţii de o frumuseţe neasemuită , un potenţial turistic neexploatat ar putea fi balta naturală  «   Moarta » , unde se cunoaşte din cele povestite de bătrâni, că aici veneau oamenii bolnavi de reumatism şi făceau băi de nămol în urma cărora se vindecau, datorită conţinutului foarte ridicat de iod din apa pârâului Colentina.
Tot aici cu foarte multă vreme în urmă exista un schit de călugări.După dispariţia acestuia, au rămas numai ruinele acestui schit.

In aceeaşi zonă există un lac de acumulare artificial , punct cu potenţial turistic , în special pentru pescuit sportiv.
De asemenea în satul Cornăţelu există cu un potenţial turistic deosebit  Biserica  - monument istoric , descrisă pe larg în istoricul aşezării Cornăţelu. Se impune a fi menţionat şi tradiţionalul  Târg anual Cornăţelu din zilele de 7 – 9 septembrie , unde se pot bucura atât locuitorii comunei cât şi potenţialii turişti interesaţi în a vizita comuna.

Pe cursul pârului Baranga există în zona satului Aluniş un lac de acumulare artificial, folosit în trecul atât pentru irigaţii , cât şi pentru piscicultură , unde există şi o cabană ce ar putea fi amenajată în scopuri turistice , pentru amatorii pescuitului .

Diverse informatii

Teritoriul comunei apartinand zonei de silvostepa, cu un climat temperat continental ,are o fauna di...

Mai multe informatii...

Reteaua hidrografica este reprezentata prin paraul Colentina ce s-a grupat pe conul de abjectie(un...

Mai multe informatii...

Fitogeografic teritoriul comunei apartine zonei de silvostepa , zona ocupata pana nu de mult de vest...

Mai multe informatii...

Prin interactiunea factorilor pedoclimatici specifici zonei,pe teriroriul comunei s-au format soluri...

Mai multe informatii...

Despre Satul nostru

Comuna Cornatelu este situata in partea de sud - est a judetului Dambovita la o distanta de circa 35 km. de orasul Targoviste , resedinta a judetului Dambovita si stravechea capitala voievodala a Tarii Romanesti,avand legatura cu D.N.71 Bucuresti - Targoviste prin D.J.701.
Citeste mai mult

Autentificare

Newsletter

Adresa de email*
Numele tau*


Ce mai stim despre satenii nostrii

A-ti facut un lucru foarte bun,eu sunt baiatul mijlociu al lui POPA NICU zis "CULUS",locuiesc in Buc...

Mai multe informatii...

Aniversari

Astazi 14 octombrie 2011, fiii satului au serbat cea mai vastnica femeie din satul Alunis pe tanti I...

Mai multe informatii...

In presa

“Sărbătoarea florilor de mai” la Alunişu, Cornăţelu
Sâmbătă, 26 mai 2012, a avut loc cea de a II-a editie a  Festivalului “Sărbătoarea florilor de mai”, la care au participat peste 200 de persoane.
Mai mult aici...