Reteaua hidrografica

Reteaua hidrografica este reprezentata prin paraul Colentina ce s-a grupat pe conul de abjectie(unit) al Ialomitei si Dambovitei.Colentina incepe intr-o zona de numeroase serpuiri ce brazdeaza conul Ialomitei la est de Targoviste.Panta conului este destul de repede ,lucru ce a dus la creearea santurilor inmanuncheate dintre Dambovita si Ialomita.

Curgand pe bolta conului de dejectie dintre aceste rauri , Colentina isi adanceste valea pana la 6 m la Ghimpati .Paralel cu adancimea merge si largirea luncii care, ajunge 100 - 150 m in zona de varsare in Dambovita.Acest tip de vale are santuri cotite , nu prea largi, cu lunca dezvoltata mai ales spre varsare, lipsita de terase, este foarte apropiat de tipul de vale Mostistea.
In zona comunei, campia Colentinei de Sus este strabatuta de inca doua paraie :
- paraul Ilfov ce strabate satul Bolovani , parau ce nu produce nici inundatii nici inmlastiniri in vatra satului.
- paraul Baranga(Miuleasa) cu un curs cotit pe teritoriul comunei,traverseaza satul Cornatelu, creeand o zona inmlastinata langa cimitir si un lac in partea de est a satului.De asemenea traverseaza si satul Alunisu  in apropierea caruia pe cursul paraului Baranga este amenajat un baraj de acumulare, folosit in prima faza pentru irigat , iar in prezent pentru piscicultura.
Alimentarea cu  apa a comunei se face din fantani , in toate satele apa este in cantitati suficiente si corespunzatoare calitativ.

Despre Satul nostru

Comuna Cornatelu este situata in partea de sud - est a judetului Dambovita la o distanta de circa 35 km. de orasul Targoviste , resedinta a judetului Dambovita si stravechea capitala voievodala a Tarii Romanesti,avand legatura cu D.N.71 Bucuresti - Targoviste prin D.J.701.
Citeste mai mult

Autentificare

Newsletter

Adresa de email*
Numele tau*


Ce mai stim despre satenii nostrii

A-ti facut un lucru foarte bun,eu sunt baiatul mijlociu al lui POPA NICU zis "CULUS",locuiesc in Buc...

Mai multe informatii...

Aniversari

Astazi 14 octombrie 2011, fiii satului au serbat cea mai vastnica femeie din satul Alunis pe tanti I...

Mai multe informatii...

In presa

“Sărbătoarea florilor de mai” la Alunişu, Cornăţelu
Sâmbătă, 26 mai 2012, a avut loc cea de a II-a editie a  Festivalului “Sărbătoarea florilor de mai”, la care au participat peste 200 de persoane.
Mai mult aici...