Clima

Clima comunei,temperat continentala , se caracterizeaza prin dominarea maselor de aer din estul continentului,mase ce aduc gerurile din timpul iernii si caldurile toride din timpul verii.Masele vestice din Marea Mediterana sau Oceanul Atlantic ajung destul de frecvent si in aceasta zona.

Temperatura medie anuala,multianuala este de 10,5 grade C.Temperatura maxima absoluta este de 41,1 grade C si temperatura minima absoluta este de - 30 grade C ,rezultand o amplitudine de 71,1 grade C care caracterizeaza climatul temperat continental.
Primul inghet se produce in aceasta  zona dupa 21 octombrie , iar ultimul intre 11 aprilie si 1 mai.
Cantitatea anuala, multianauala de precipitatii este de 580 mm/m.p., cu cele mai mici cantitati in luna februarie de 31,5 mm/m.p.
Regimul eolian este caracterizat prin dominanta ca frecventa si intensitate a vanturilor  din sectorul estic si nord estic (CRIVATUL) , cu frecventa cea mai mare in timpul iernii , urmate de vanturile din sectorul vestic(AUSTRUL).
Precipitatiile sub forma de ninsoare acopera solul timp de peste 50 de zile ,iar grosimea stratului de zapada , uneori viscolit, depaseste 40 cm.Datorita viscolelor din timpul iernii drumul dintre Cornatelu si Corni este introienit pe tot sectorul.
Asezarea comunei la limita nordica a Campiei Vlasiei , ofera in general, conditii bune dezvoltarii agriculturii.

Despre Satul nostru

Comuna Cornatelu este situata in partea de sud - est a judetului Dambovita la o distanta de circa 35 km. de orasul Targoviste , resedinta a judetului Dambovita si stravechea capitala voievodala a Tarii Romanesti,avand legatura cu D.N.71 Bucuresti - Targoviste prin D.J.701.
Citeste mai mult

Autentificare

Newsletter

Adresa de email*
Numele tau*


Ce mai stim despre satenii nostrii

A-ti facut un lucru foarte bun,eu sunt baiatul mijlociu al lui POPA NICU zis "CULUS",locuiesc in Buc...

Mai multe informatii...

Aniversari

Astazi 14 octombrie 2011, fiii satului au serbat cea mai vastnica femeie din satul Alunis pe tanti I...

Mai multe informatii...

In presa

“Sărbătoarea florilor de mai” la Alunişu, Cornăţelu
Sâmbătă, 26 mai 2012, a avut loc cea de a II-a editie a  Festivalului “Sărbătoarea florilor de mai”, la care au participat peste 200 de persoane.
Mai mult aici...