Fauna

Teritoriul comunei apartinand zonei de silvostepa, cu un climat temperat continental ,are o fauna diversificata reprezentata prin :
 - rozatoarele , cel mai reprezentativ fiind popandaul,apoi soarecii de camp,harciogul, iepurele de camp si cateii pamantului.
 - animale de prada ca vulpea , pisica salbatica, dihorul si viezurele.

- caprioara,veverita si mai recent mistretul datorita expansiunii acestuia din cadrul rezervatiei cinegetice de mistreti si cerbi lopatari, de pe teritoriul  comunei,aflata in administrarea Ocolului Silvic Racari , judetul Dambovita , unde  fostul presedinte Nicolae Ceausescu  petrecea ore de vanatoare ,impreuna cu familia , avand si o cabana amenajata substantial in acest scop, functionala si astazi.
- dintre pasarile ce constituie un vanat pretios se regasesc prepelita si potarniche, fazanul, iar dintre cele rapitoare uliul de diverse marimi, in functie de rasa din cadrul speciei.
Lumea animala a acestui biotip se completeaza pe timpul calduros odata cu venirea primaverii cu pasarile migratoare,venite din tarile calde,cu specii de reptile si batracieni ,insecte si viermi, formand un ecosistem cu un echilibru perfect.

Despre Satul nostru

Comuna Cornatelu este situata in partea de sud - est a judetului Dambovita la o distanta de circa 35 km. de orasul Targoviste , resedinta a judetului Dambovita si stravechea capitala voievodala a Tarii Romanesti,avand legatura cu D.N.71 Bucuresti - Targoviste prin D.J.701.
Citeste mai mult

Autentificare

Newsletter

Adresa de email*
Numele tau*


Ce mai stim despre satenii nostrii

A-ti facut un lucru foarte bun,eu sunt baiatul mijlociu al lui POPA NICU zis "CULUS",locuiesc in Buc...

Mai multe informatii...

Aniversari

Astazi 14 octombrie 2011, fiii satului au serbat cea mai vastnica femeie din satul Alunis pe tanti I...

Mai multe informatii...

In presa

“Sărbătoarea florilor de mai” la Alunişu, Cornăţelu
Sâmbătă, 26 mai 2012, a avut loc cea de a II-a editie a  Festivalului “Sărbătoarea florilor de mai”, la care au participat peste 200 de persoane.
Mai mult aici...